kunst, tentoonstelling

Tacita Dean, looking to see

Tacita Dean: Crowhurst
Foto: Peter Cox

” I would describe Tacita as an artist who can really make anything. She can paint, she can draw, she can work on a monumental scale. She works with photographs, makes films and she follows an interest and allows that to reveil something to her. “

Julie Mehretu

“In museum De Pont is nu de tentoonstelling Tacita Dean te zien met werk uit de collectie van het museum, waaronder de majestueze boom Crowhurst II. Voor dit werk fotografeerde Dean een oude boom, ‘Crowhursttaxus’, naar schatting vierduizend jaar oud en gelegen op het terrein van een kerk uit de twaalfde eeuw. De boom deelt zijn naam met de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst, die in de jaren zestig verdween toen hij deelnam aan de Golden Globe solozeiltocht rond de wereld, waarover Dean de korte film Disappearance at Sea maakte. Een werk dat ook te zien is in de tentoonstelling.”

gelezen in de Nieuwsbrief See All this

Te zien in De Pont tot en met 2 feb 2020, staat op het verlanglijstje voor deze herfst/winter.